Välj ett äventyr i Berlin!

Kontakta oss

Har ni frågor eller undringar?
Ring oss: 0498 – 22 16 94

Intresseanmälan

Berlin 5-dagar

Just nu går detta äventyr ej att boka pga Covid-19.

PROGRAM

Dag 1
Den första dagen i Berlin lämnas ganska öppen, det beror ju helt på när ni anländer. Vissa har åkt tåg eller buss över natten och kommer på morgonen, medan andra flyger och kommer mitt på dagen eller på kvällen. Det vi brukar hinna med är en första gemensam middag på vandrarhemmet där ni bor.

Dag 2
Er första hela dag i Berlin börjar med en rundvandring i Berlins centrum. Vi tar tunnelbanan till Checkpoint Charlie där vår guide möter upp oss och sedan går vi gemensamt genom staden. Vi besöker Topographie des Terrors, ett lika intressant som skrämmande museum om nazismens terrorvälde. Här finns även en del av Berlinmuren kvar. Vi fortsätter sedan mot en av stadens mest berömda byggnader, Brandenburger Tor.

Vår promenad fortsätter längs stadens paradgata Unter den Linden i riktning mot Östberlins gamla centrum. Gatan kantas av mäktiga ambassader, bankpalats, lyxhotell och fina människor. Vi passerar museums-ön där flera av Tysklands allra viktigaste museum finns samlade, här ligger även den tyska domkyrkan. Vi avslutar vår rundvandring på Alexanderplatz, Östberlins viktigaste torg. Här får vi en intressant inblick i livet i det gamla kommunistiska Östtyskland. Efter en sådan promenad är nog alla rätt hungriga så vi avslutar med en gemensam lunch.

Eftermiddagen har ni på egen hand, vi föreslår att ni fortsätter promenaden in i Mitte, en annan av Berlins centrala stadsdelar som även det låg i det gamla Östtyskland. Här finns många mysiga butiker, caféer och vackra hus. Detta är även det gamla judiska centrumet med den gamla synagogan. Mycket intressant att titta på och återigen påminns vi av Berlins dramatiska historia…

Vi äter på vandrarhemmet och på kvällen har ni möjlighet att stanna och se på film, spela biljard, slappa eller vad ni känner för. Man brukar vara ganska slut efter en dag på stan

Dag 3
Vi börjar dagen med att åka till Sachsenhausen, ett koncentrationsläger strax utanför Berlin. Hit förde nazisterna sina politiska motståndare, judar, romer och homosexuella på 1930- och 40-talet. Över 200 000 personer har suttit fängslade här, många kom inte levande härifrån. Ett besök är oerhört känslomässigt gripande och vi lär oss att aldrig glömma historien. Vår svensktalande guide är med oss hela tiden för att närmare förklara det vi ser i lägret. Efter besöket äter vi vår medhavda lunch innan bussen eller tåget tar oss tillbaka till Berlin där ni har eftermiddagen att smälta intrycken.

På kvällen samlas vi på hostelet och käkar innan resan stora bowlingturnering väntar, vem är klassens mästare i bowling?

Dag 4
Denna dag inleder vi med ett besök på DDR Museum, ett museum tillägnat ett land som inte längre finns. Vi lär oss om livet och politiken i det gamla Östtyskland. Här visas bl.a. hur Stasi avlyssnade sina medborgare, hur tidningarna tvingades trycka samma nyheter, hur sportstjärnorna tvingades ta doping men vi lär oss även om ett starkt folk med stolthet över sitt land och hur många kämpade för att förändra situationen. Museet är speciellt på det viset att man får testa och röra allt som finns utställt.

Efter detta tar vi oss till fots genom Mitte till Bernauer Straße, den gata i Berlin där muren delade på familjer, släktingar och grannar. Vi får en guidad visning av gatan där historien om Berlin-muren berättas och här finns delar av muren och vakttornen kvar. Vi äter en gemensam lunch efter den guidade turen.

På kvällen avslutar vi vår Berlinvistelse med en promenad i Kreuzberg, en helt annan del av Berlin. Här ser man tydligt Berlins multi-kultisida. Här samsas många nationaliteter, många språk hörs på gatorna och det luktar av spännande mat överallt. Här bor även många konstnärer och alternativa människor. Det är en spännande promenad och vi avslutar med en festmiddag på en turkisk restaurang i området. God mat och cool miljö, en perfekt avslutning på en Berlinvistelse!

Dag 5
Dags att lämna staden för denna gång! Trevlig hemresa och tack för besöket.

Detta ingår:
– 4 nätter på hostel med frukost

– Alla aktiviteter, inträden och guidning enligt programmet

– Luncher och middagar enligt programmet

– Biljett för Berlins tunnelbana och bussnät

OBS! Om ni vill kan vi lägga till en bussutflykt till Tropical Island, världens största fristående kupol.
På denna enorma anläggning erbjuds en regnskog inomhus, spafaciliteter och en lagunpool. Här finns även äkta palmer, en konstgjord strand och Tysklands högsta vattenrutschbana. Begär prisuppgift.

Fundringar?
Ring eller maila oss
Tel: 0498 – 22 16 94
info@skolreseaventyr.se

AVBESTÄLLNINGSSKYDD
Vi rekommenderar att Ni kontaktar ERV försäkringar om Ni önskar teckna avbeställningsskydd.

RESEGARANTI
Travel & More Norden AB har ställt erforderliga resegarantier till kammarkollegiet.

Priser

Prisförslag boende, aktiviteter och måltider enligt programmet:
ca 3100 kr per person

Följande ingår:

  • 4 nätter på hostel med frukost
  • Alla aktiviteter, inträden och guidning enligt programmet
  •  Lunch dag 2, 3 och 4
  • Middag dag 1, 2, 3 och 4
  • Biljett för Berlins tunnelbana och bussnät

Prisförslag flygbiljetter från Arlanda tur och retur:
ca 1500 kr per person

Priserna på boendeanläggningarna är rörliga, kontakta oss för exakt pris just det datum Ni är intresserade av.