Skolresa Gotland – vackra stränder och spännande utflykter

Gotland är en fantastisk ö i Östersjön. Här finns den vackra Hansestaden Visby, de fascinerande raukarna och den mystiska Lummelundagrottan. Här finns också alla de kilometerlånga vackra sandstränderna, de medeltida byggnaderna och den magiska naturen. Spänningen startar redan när ni sitter på båten och skymtar Visby i horisonten. Nu startar äventyret.

Många säger att Gotland är som att komma utomlands. Ön ligger alltid i toppen av listan när det gäller antal soltimmar i Sverige. På Gotland har vi 6 olika äventyr.

Det är också där SkolreseÄventyr Norden startade sin verksamhet i Fårösund för 27 år sedan.
Åker ni på skolresa till Gotland får ni uppleva kultur, vacker natur och roliga aktiviteter! Kontakta oss för att boka ert nästa äventyr.

Bilder & Filmer från Gotland

Varför är Gotland det perfekta resmålet för din skolresa?

Gotland är inte bara ett resmål, det är en upplevelse som kombinerar både utbildning, äventyr och kulturell immersion, vilket gör det till ett perfekt val för en skolresa. Öns blandning av historia, natur och livlig lokal kultur erbjuder något för varje elev, vilket säkerställer en resa som är lika berikande som den är minnesvärd.

Utbildningsvärde

  • Gotland bjuder på rik historia – Gotland är fyllt av historia, från vikingatiden till dess betydelse som en viktig handelsplats inom Hansan. Visby är känt för sina välbevarade medeltida stadsmurar och historiska byggnader, vilket erbjuder ett levande klassrum för eleverna​​ att ta del av. Ett tips är att besöka Fornsalen Museum som erbjuder en fördjupning inom Gotlands historia.

Upptäck naturliga underverk

  • Geologiska formationer – Hela ön är berömd för sina “raukar”, dramatiska kalkstensformationer längs kusten, särskilt på Fårö, vilket erbjuder en unik geologisk studiemöjlighet​​​​. Gotland erbjuder flera olika landskapsmiljöer, från sandstränder till robusta klippor och täta skogar. Det varierade landskapet erbjuder många möjligheter för utomhuslärande, inklusive vandringar genom naturreservat och längs kusten​​​​.

Aktivt lärande för eleverna

  • Spännande utomhusaktiviteter – Gotland är idealiskt för aktivt lärande, med möjligheter för cykling, vandring och även rauksafari. Öns platta terräng gör den perfekt för cykling, medan flera vandringsleder, som Östkustenleden och Klintkustleden, erbjuder fördjupade naturupplevelser​​​​. Med sin blandning av sandiga och klippiga stränder kan eleverna studera kustekosystem, delta i teambuildingaktiviteter eller helt enkelt njuta av naturens skönhet​​.

Kulturell immersion

  • Lokalt kök – Gotlands unika kulinariska scen, påverkad av dess historia och geografi, erbjuder en utmärkt möjlighet för kulturell immersion. Eleverna kan prova lokala specialiteter som saffranspannkaka och utforska öns tradition av hållbart jordbruk.